Bereken binnen enkele minuten uw hypotheekvoordelen en – kosten

Er zijn verscheidene hypotheekhouders waar je een hypotheek kunt nemen of een hypotheek kunt oversluiten. Eén van deze aanbieders is de Rabobank.

Op het moment zijn de rentes van hypotheken ongekend laag. Om die reden kan het dus zeker interessant zijn om uw huidige hypotheek over te sluiten. Dit kan dus ook met een hypotheek van de Rabobank. De Rabobank kan een interessante keuze zijn en mogelijk bent u voordeliger uit dan uw huidige hypotheek. Omdat u bij een hypotheek oversluiten te maken zult krijgen met boeterente en bijkomende kosten zoals taxatiekosten, notariskosten en afsluitprovisie. U kunt hiervoor een afspraak maken met een hypotheekadviseur en berekenen hoeveel dit u uiteindelijk bij elkaar zou kosten en of het voordeliger is om wel of niet uw hypotheek over te sluiten naar de Rabobank.

Om uw wensen, behoeften en kosten overzichtelijk in kaart te brengen, heeft de Rabobank hiervoor een handige online tool ontwikkeld: de Rabobank hypotheek dossier. Dit hypotheek dossier bestaat uit een aantal vragen die u moet beantwoorden om een snel advies te krijgen over uw hypotheek. U kunt hiermee het volgende berekenen, afhankelijk wat van toepassing is op uw situatie:

– U bent van plan een huis te gaan kopen en u wilt weten wat de kosten zijn en hoeveel u kunt lenen.

– U wilt weten of uw hypotheek oversluiten een goede optie is in uw situatie. U wilt daarbij weten hoeveel geld u zou kunnen besparen als uw hypotheek aflossen bij een andere hypotheekhouder zou gebeuren (bijvoorbeeld hypotheek aflossen Rabobank).

– U gaat uw huis verbouwen of heeft hier plannen voor en u wilt graag weten hoeveel geld u extra kunt lenen.

Vragen die hierin worden gesteld zijn bijvoorbeeld vragen over uw huidige situatie (‘heeft u een koopwoning’) en over uw toekomstplannen. Afhankelijk hiervan wordt er een persoonlijke berekening voor u gemaakt. Ook zijn er een aantal introductie filmpjes die u kunt bekijken voor extra uitleg. Extra handig is dat u een online persoonlijk dossier aan kunt maken waar u uw documenten altijd bij de hand hebt.philadelphiafinancialadvisors

Op die manier hoeft u niet elke keer uw gegevens weer op te zoeken als u informatie zoekt over hypotheek aflossen of oversluiten in uw situatie. Desgewenst kunt u ook na de berekening een afspraak maken met de hypotheekadviseur van de Rabobank. Neemt u zelf eens een kijkje op https://bankieren.rabobank.nl/hypotheken en bereken hoeveel u kunt besparen op uw huidige hypotheek.