Iedereen wil opeens hypotheek aflossen of hypotheek oversluiten

Heb je het onlangs meegekregen in het nieuws dat extra aflossen op de hypotheek erg populair is? Verschillende banken spraken van een recordbedrag aan aflossingen. Een verklaring hiervoor is makkelijk te geven. Tot 1 januari was er namelijk nog sprake van een schenkingsvrijstelling van 100.000 euro, een behoorlijk verschil met de 52.000 euro die sinds dit jaar als maximum geldt.

Met mijn ouders hebben we hele discussies gehad over de vraag of we onze komende erfenis wilden gebruiken om onze hypotheek af te lossen. Ik vond het in eerste instantie een belachelijk idee dat wij bij leven al hun erfenis zouden krijgen en was er dan ook fel op tegen. Bovendien, is een hypotheek aflossen verstandig? Kun je beter je hypotheek aflossen of sparen? Allerlei vragen waar ik de afgelopen tijd een antwoord op heb proberen te krijgen.financial-advisor

Ik waardeer het gebaar van mijn ouders, maar voor hetzelfde geld hebben ze het geld straks zelf nog nodig. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. De discussie over de hypotheek bracht mij wel bij het volgende. De hypotheek oversluiten was dat een optie? We hebben al zoveel jaar een hypotheek lopen en altijd maar tegen hetzelfde rentepercentage. Kunnen we soms goedkoper of hebben we het nu goed geregeld.

Met die vraag ben ik naar de bank gegaan en die hebben me alles uitgelegd over de hypotheek aflossen en de hypotheek oversluiten. Gedurende een uur kwam er een heleboel informatie op mij af, maar omdat ik me ook online al wat had georiënteerd begreep ik het vrij snel en kon ik na het gesprek ook weloverwogen keuzes maken. Mijn man moet helemaal niets van dit soort zaken weten. Hij snapt het niet en het interesseert hem ook niet.

Het komt dus altijd op mij neer als er op dit gebied zaken moeten worden geregeld. Dat is niet erg, want zo hebben we ieder onze eigen taken. Mijn man is bijvoorbeeld weer beter in klussen en het doen van boodschappen. Je moet mij niet naar de supermarkt sturen, want ik ben uren onderweg en vergeet dan nog de helft. Maar terug naar de hypotheek. Uiteindelijk hebben we besloten dat de hypotheek aflossen voor ons niet de meest gunstige optie was en dus zijn we gegaan voor de hypotheek oversluiten.

Ik wil graag mijn pensioen afkopen!

Ik ben Jannie, en ik ben 64. Ik mag bijna met pensioen! Ik werk al jaren met plezier in een groot tuincentrum een stad verder op. Ik ben altijd gek op tuinieren geweest, en mijn interesses liggen echt bij alles wat met de natuurlijk te maken heeft. Ik vind het echt heerlijk om in het bos te wandelen. Maakt mij niet uit in welk seizoen. De lente is mooi, omdat alles doen in bloei komt. In de zomer wandelen is heerlijk omdat er in een bos veel schaduwplekken zijn, of een bos bij een meer. Dat je ook nog een frisse duik kan nemen! In de herfst is het prachtig met alle dennenappels, eikels, paddenstoelen en alle bladeren die prachtig verkleuren. En in de Winter hoop ik altijd dat het gaat sneeuwen, ook al is het maar voor een dag! Wat zijn de bossen mooi dan. En je kan dan ook zo goed poot afdrukken zijn van verschillende dieren. Echt geweldig!Financial Advisor Explaining Document To Couple At Table

Ik woon op een prachtige boerderij aan de rand van het dorp. Ik heb dus ook een mooie grote tuin! Ik heb een eigen moestuin met allemaal verschillende soorten groentes en fruit. Er staan veel mooie bloemen en struiken in mijn tuin. Mijn favoriet is de Japanse Esdoorn, een boompje. In allerlei verschillende maten en soorten te verkrijgen. Ik vind die boompjes echt prachtig, dus heb ik er ook 3 in mijn tuin staan. Het duurt een eeuwigheid wanneer je ze zelf gaat planten dat ze gaan groeien. Gelukkig kun je ze in het tuincentrum dan ook meteen in een grote maat kopen! Ideaal dus.

Ik ben nu 64, en ik mag bijna met pensioen. Ik al heel wat opgebouwd. Ik wil op het moment mijn pensioen afkopen. Ik ben bij een pensioenadviseur langs geweest en aangezien ik nog maar 3 jaar heb tot mijn pensioen, had ik vragen hoe het zit als je je pensioen wilt afkopen. Met een programmaatje op zijn computer “pensioen afkopen berekenen” hebben wij een schattig kunnen maken wat dat mij zou gaan kosten. Het is altijd een goede vraag, je pensioen afkopen of niet?! Maar in mijn geval komt het wel goed uit. Ik kan nu de laatste 3 jaar ook mijn pensioen banksparen. En dan heb ik dat ook nog als extraatje. Ik zie er wel op om met pensioen te gaan. Ik voel mij nog aardig fit, en vind mijn werk nog hartstikke leuk. Wellicht dat ik ergens nog vrijwilligers werk kan gaan doen en andere mensen helpen in de tuin. Of toch bij het tuincentrum wat dingen nog gaan doen. We zullen zien wat de toekomst brengt!

Bereken binnen enkele minuten uw hypotheekvoordelen en – kosten

Er zijn verscheidene hypotheekhouders waar je een hypotheek kunt nemen of een hypotheek kunt oversluiten. Eén van deze aanbieders is de Rabobank.

Op het moment zijn de rentes van hypotheken ongekend laag. Om die reden kan het dus zeker interessant zijn om uw huidige hypotheek over te sluiten. Dit kan dus ook met een hypotheek van de Rabobank. De Rabobank kan een interessante keuze zijn en mogelijk bent u voordeliger uit dan uw huidige hypotheek. Omdat u bij een hypotheek oversluiten te maken zult krijgen met boeterente en bijkomende kosten zoals taxatiekosten, notariskosten en afsluitprovisie. U kunt hiervoor een afspraak maken met een hypotheekadviseur en berekenen hoeveel dit u uiteindelijk bij elkaar zou kosten en of het voordeliger is om wel of niet uw hypotheek over te sluiten naar de Rabobank.

Om uw wensen, behoeften en kosten overzichtelijk in kaart te brengen, heeft de Rabobank hiervoor een handige online tool ontwikkeld: de Rabobank hypotheek dossier. Dit hypotheek dossier bestaat uit een aantal vragen die u moet beantwoorden om een snel advies te krijgen over uw hypotheek. U kunt hiermee het volgende berekenen, afhankelijk wat van toepassing is op uw situatie:

– U bent van plan een huis te gaan kopen en u wilt weten wat de kosten zijn en hoeveel u kunt lenen.

– U wilt weten of uw hypotheek oversluiten een goede optie is in uw situatie. U wilt daarbij weten hoeveel geld u zou kunnen besparen als uw hypotheek aflossen bij een andere hypotheekhouder zou gebeuren (bijvoorbeeld hypotheek aflossen Rabobank).

– U gaat uw huis verbouwen of heeft hier plannen voor en u wilt graag weten hoeveel geld u extra kunt lenen.

Vragen die hierin worden gesteld zijn bijvoorbeeld vragen over uw huidige situatie (‘heeft u een koopwoning’) en over uw toekomstplannen. Afhankelijk hiervan wordt er een persoonlijke berekening voor u gemaakt. Ook zijn er een aantal introductie filmpjes die u kunt bekijken voor extra uitleg. Extra handig is dat u een online persoonlijk dossier aan kunt maken waar u uw documenten altijd bij de hand hebt.philadelphiafinancialadvisors

Op die manier hoeft u niet elke keer uw gegevens weer op te zoeken als u informatie zoekt over hypotheek aflossen of oversluiten in uw situatie. Desgewenst kunt u ook na de berekening een afspraak maken met de hypotheekadviseur van de Rabobank. Neemt u zelf eens een kijkje op https://bankieren.rabobank.nl/hypotheken en bereken hoeveel u kunt besparen op uw huidige hypotheek.