Ik wil graag mijn pensioen afkopen!

Ik ben Jannie, en ik ben 64. Ik mag bijna met pensioen! Ik werk al jaren met plezier in een groot tuincentrum een stad verder op. Ik ben altijd gek op tuinieren geweest, en mijn interesses liggen echt bij alles wat met de natuurlijk te maken heeft. Ik vind het echt heerlijk om in het bos te wandelen. Maakt mij niet uit in welk seizoen. De lente is mooi, omdat alles doen in bloei komt. In de zomer wandelen is heerlijk omdat er in een bos veel schaduwplekken zijn, of een bos bij een meer. Dat je ook nog een frisse duik kan nemen! In de herfst is het prachtig met alle dennenappels, eikels, paddenstoelen en alle bladeren die prachtig verkleuren. En in de Winter hoop ik altijd dat het gaat sneeuwen, ook al is het maar voor een dag! Wat zijn de bossen mooi dan. En je kan dan ook zo goed poot afdrukken zijn van verschillende dieren. Echt geweldig!Financial Advisor Explaining Document To Couple At Table

Ik woon op een prachtige boerderij aan de rand van het dorp. Ik heb dus ook een mooie grote tuin! Ik heb een eigen moestuin met allemaal verschillende soorten groentes en fruit. Er staan veel mooie bloemen en struiken in mijn tuin. Mijn favoriet is de Japanse Esdoorn, een boompje. In allerlei verschillende maten en soorten te verkrijgen. Ik vind die boompjes echt prachtig, dus heb ik er ook 3 in mijn tuin staan. Het duurt een eeuwigheid wanneer je ze zelf gaat planten dat ze gaan groeien. Gelukkig kun je ze in het tuincentrum dan ook meteen in een grote maat kopen! Ideaal dus.

Ik ben nu 64, en ik mag bijna met pensioen. Ik al heel wat opgebouwd. Ik wil op het moment mijn pensioen afkopen. Ik ben bij een pensioenadviseur langs geweest en aangezien ik nog maar 3 jaar heb tot mijn pensioen, had ik vragen hoe het zit als je je pensioen wilt afkopen. Met een programmaatje op zijn computer “pensioen afkopen berekenen” hebben wij een schattig kunnen maken wat dat mij zou gaan kosten. Het is altijd een goede vraag, je pensioen afkopen of niet?! Maar in mijn geval komt het wel goed uit. Ik kan nu de laatste 3 jaar ook mijn pensioen banksparen. En dan heb ik dat ook nog als extraatje. Ik zie er wel op om met pensioen te gaan. Ik voel mij nog aardig fit, en vind mijn werk nog hartstikke leuk. Wellicht dat ik ergens nog vrijwilligers werk kan gaan doen en andere mensen helpen in de tuin. Of toch bij het tuincentrum wat dingen nog gaan doen. We zullen zien wat de toekomst brengt!

Bereken binnen enkele minuten uw hypotheekvoordelen en – kosten

Er zijn verscheidene hypotheekhouders waar je een hypotheek kunt nemen of een hypotheek kunt oversluiten. Eén van deze aanbieders is de Rabobank.

Op het moment zijn de rentes van hypotheken ongekend laag. Om die reden kan het dus zeker interessant zijn om uw huidige hypotheek over te sluiten. Dit kan dus ook met een hypotheek van de Rabobank. De Rabobank kan een interessante keuze zijn en mogelijk bent u voordeliger uit dan uw huidige hypotheek. Omdat u bij een hypotheek oversluiten te maken zult krijgen met boeterente en bijkomende kosten zoals taxatiekosten, notariskosten en afsluitprovisie. U kunt hiervoor een afspraak maken met een hypotheekadviseur en berekenen hoeveel dit u uiteindelijk bij elkaar zou kosten en of het voordeliger is om wel of niet uw hypotheek over te sluiten naar de Rabobank.

Om uw wensen, behoeften en kosten overzichtelijk in kaart te brengen, heeft de Rabobank hiervoor een handige online tool ontwikkeld: de Rabobank hypotheek dossier. Dit hypotheek dossier bestaat uit een aantal vragen die u moet beantwoorden om een snel advies te krijgen over uw hypotheek. U kunt hiermee het volgende berekenen, afhankelijk wat van toepassing is op uw situatie:

– U bent van plan een huis te gaan kopen en u wilt weten wat de kosten zijn en hoeveel u kunt lenen.

– U wilt weten of uw hypotheek oversluiten een goede optie is in uw situatie. U wilt daarbij weten hoeveel geld u zou kunnen besparen als uw hypotheek aflossen bij een andere hypotheekhouder zou gebeuren (bijvoorbeeld hypotheek aflossen Rabobank).

– U gaat uw huis verbouwen of heeft hier plannen voor en u wilt graag weten hoeveel geld u extra kunt lenen.

Vragen die hierin worden gesteld zijn bijvoorbeeld vragen over uw huidige situatie (‘heeft u een koopwoning’) en over uw toekomstplannen. Afhankelijk hiervan wordt er een persoonlijke berekening voor u gemaakt. Ook zijn er een aantal introductie filmpjes die u kunt bekijken voor extra uitleg. Extra handig is dat u een online persoonlijk dossier aan kunt maken waar u uw documenten altijd bij de hand hebt.philadelphiafinancialadvisors

Op die manier hoeft u niet elke keer uw gegevens weer op te zoeken als u informatie zoekt over hypotheek aflossen of oversluiten in uw situatie. Desgewenst kunt u ook na de berekening een afspraak maken met de hypotheekadviseur van de Rabobank. Neemt u zelf eens een kijkje op https://bankieren.rabobank.nl/hypotheken en bereken hoeveel u kunt besparen op uw huidige hypotheek.